Vandaag vertrekken we naar het Tso Pangong gelegen aan de Chinese grens. Het meer zelf is gigantisch groot met een lengte van 95 Km en gelegen op een hoogte van 4600 meter. Een prachtige route loopt erheen en aan het meer zelf nuttigen we een Chai. Vervolgens moeten we de hele route terug rijden en terug de Changla pas over. Het heeft vannacht wat geregend en op hoogte is er sneeuw gevallen. Op de route zien me enkele marmotten. Onze chauffeur gaat erheen en geeft een koekje aan de marmot. Prachtig en lieflijk om te zien. Daarna moeten we terug de moeilijke passage met de keien over, weer zonder probleem. Het is nu heel koud op de Changla pas en we rijden nu naar een tentenkamp. We gaan nu echt kamperen en ik heb de eerste maal mijn slaapzak nodig. Op het domein lopen de koeien, paarden, yaks vrij rond. Het toilet is een vierkant windscherm waar een put is gegraven. Er is geen douchegelegenheid voorzien en we eten weer gezellig buiten, ditmaal aan een kampvuur. Het wordt een echt gezellige avond met de nodige klepkes. Uiteindelijk zingen we in alle mogelijk talen wat liedjes, wat tot hilarische taferelen leid.

Daarna de slaapzak in en ’s nachts met de petzl op zoek naar het toilet.