Na een heel goede nacht in het klooster van Saravan vertrekken we voor een rit naar Gili. Er zijn 2 mogelijkheden, ofwel via de normale “saaie weg”, ofwel via de alternatieve weg. Wanneer we aankomen aan de splitsing blijkt de normale weg afgesloten. De alternatieve weg dus. We hadden al door dat dit tricky zou zijn, maar de werkelijkheid overtreft alles. We rijden over supersteile hellingen, modderpaden, waterdoorsteken en alles waar je over kunt dromen en moeilijk is om met een motor door te rijden.

Tijdens deze passages zijn er al enkele valpartijen geweest zonder erg. Op zeker ogenblik komen we aan een slijkdoorgang die veel problemen oplevert. Onbeschrijflijk hoe we met zijn allen hier zijn doorgeraakt. Enkele slijkvalpartijen laten onuitwisbare sporen na op de kledij.

Uiteindelijk komen we na de passage van een 3150 meter hoge pas aan bij onze homestay in Gili. Hier, wonder boven wonder, zijn weer klepkes te drinken,

Het was voor iedereen een zeer vermoeiende dag maar de gigantische landschappen, vriendelijke bevolking, de belevenis van dit motorrijden, geeft iedereen een voldaan gevoel.

Morgen rijden we naar Manali.