Nadat we gisteravond in de wijk Karol Bagh heel lekker gegeten hebben in een vrij chique restaurant moeten we vandaag weer vroeg op. Om 05:00 uur ontbijt en rond 06:40 uur vertrek met de trein naar Dhera Dunn. Onze treinbegeleider verschijnt niet en op de parking moeten we de kruiers bijna letterlijk afkloppen. Op zeker ogenblik was er iemand zijn reistas kwijt die hij op de grond had geplaatst. Bleek die verhuist naar een kruier zijne kop.

Daarna een zeer comfortabele rit naar Dhera Dunn in een Indische eerste klas trein. Airco en luxe stoelen. Verder nog ontbijt op de trein, kortom deze transfer was af.

Onderweg zien we het Indische platteland tussen Delhi en Dehra Dun. De buitenwijken van Delhi, veelal sloppenwijken daarna uitgestrekte velden met voornamelijk suikerriet. De trein toetert onophoudelijk om de mensen die haast letterlijk op en naast de spoorweg leven te verwittigen van zijn passage..

Iets na de middag aankomst in Dhera Dun. Daar worden we opgepikt met 4 taxi’s. Door het chaotische verkeer van Dhera Dun naar ons hotel. Onze chauffeur moest blijkbaar nog ergens zijn want laatst vetrokken, eerst aangekomen na een dolle rit door het stadscentrum.

Voor het hotel staan onze Enfields keurig op een rij geparkeerd.

Na enige verfrissing en controle van de motoren eerste kennismakingsrit met de Enfields. Dit valt uitstekend mee. De motoren zijn zeer laagtoerig en rijden verbazingwekkend goed. Het zijn Europese modellen met schijfrem en normaal schakelpatroon.

Na deze eerste rit lijkt de remschijf van mijn motor wat krom te staan. Dit wordt gemeld aan de monteur die na een proefrit prompt een vijs aan het stuur begint aan te draaien?

Ondertussen is de temperatuur tot een voor ons aanvaardbaar niveau gezakt en kunnen we in de tuin van ons hotel wat klepkes drinken.

Het kan, maar als Politie passeert moeten we de blikjes onder tafel verbergen. Het bier zelf wordt bij elke bestelling ergens gehaald want in het hotel hebben ze dit niet..

Hierna hebben we een lekker avondmaal in het hotel waarna we eens vroeg te bed gaan. Dit nadat onze jarige Ronny (Arsene) van het hotel een verjaardagstaart kreeg aangeboden.