We ontbijten allemaal (buiten enkele langslapers) in het PRIDE Hotel waarna we in 2 groepen een verkenning van Delhi doen. Wij en de Nederlanders splitsen omdat het met een te grote groep niet te doen is Delhi te verkennen.

We strikken 2 Tuktukkers en rijden naar oud Delhi. Ze rijden een aanzienlijke omweg en even later wordt duidelijk waarom. Ze stoppen aan een zogenaamd Officieel Tourist Office en willen dat we daar toeristische informatie gaan ophalen. Dit is natuurlijk geen Officieel Tourist Office maar een afzetterskeet waar de tuktukkers een commissie hebben. Na onze weigering zetten ze ons af in Oud Delhi maar, zoals later blijkt, niet echt op de gevraagde plaats.

We wandelen in de zinderende hitte door de straatjes van Oud Delhi; Hier zie je het echte Delhi. Verkeerschaos, getoeter, gehandicapten, uitgemergelde dieren, slapende indiers op alle mogelijke plaatsen, allerlei vuiligheid op straat, massa’s mensen, winkeltjes, enz. Je moet het gezien hebben om het te vatten, want met woorden is dit echt niet te beschrijven.

Na een lange wandeling komen we aan de moskee waar we afgezet hadden moeten worden. We gaan hier binnen en worden onmiddellijk weer afgezet. Inkom 300 Roepies per persoon. Nadien blijkt dat je enkel moet betalen als je een fototoestel of camera bijhebt.

Het is een moskee met open binnenplein en echt het zogenaamde inkomgeld niet waard.

Daarna wandelen we verder naar het Rode Fort van Delhi waar we in een aircogekoeld vegetarisch restaurant onze honger stillen. De langslapers hadden geen ontbijt gehad en rammelden. Daarna met de tuktuk naar de India Gate, het Presidentieel Paleis en Connaugh Place. Daar kunnen we eindelijk een goed gekoeld klepke drinken op een terras. Het is Happy Hour, dus dat komt goed uit.

Daarna met de Metro terug naar het hotel dat we uiteindelijk eigenlijk vrij makkelijk vinden.

Naar de kamer, verfrissen, dutje en vanavond gaan we met zijn allen eten.